latinica  ћирилица
04/10/2024 |  22:54 | Autor: RTS

Јokić i Denver se predstavili u Abu Dabiju, Boston slavio u pripremnom meču (FOTO/VIDEO)

Najbolji srpski košarkaš Nikola Јokić upisao je 14 poena, osam skokova i dvije asistencije za 16 minuta na parketu u porazu Denver nagetsa od Boston seltiksa 107:103 u prijateljskom meču u Abu Dabiju.
Nikola Јokić (Foto: EPA-EFE/ALI HAIDER SHUTTERSTOCK OUT) -
Nikola Јokić (Foto: EPA-EFE/ALI HAIDER SHUTTERSTOCK OUT)

Duel dva poslednja NBA prvaka u Abu Dabiju imao je egzibicioni karakter, prije svega, i rezultat je bio od najmanjeg značaja. Publiku je naročito zanimao duel NBA MVP-a Nikole Јokića protiv najboljeg tima na svijetu Boston seltiksa.

O interesovanju za ovaj meč i ugledu Nikole Јokića govori i susret "DŽokera" sa legendarnim francuskim fudbalerom Tjerijem Anrijem tokom zagrijavanja. 

Što se tiče samog toka utakmice, Denver je vodio do samog početka četvrte doonice, sa vrhuncem u trećem periodu kada je razlika dostigla i plus 12. Seltiksi su uspkeli da se vrate iz dvocifrenog zaostatka, odole Nagetsima u finišu i dođu do pobkede. U završnici nisu igrali najveće zvezde, već su "kolovođe" bile rezerve i mlađi igrači koji se bore za svoj status. Nosiocima obje ekipe su dozirane minutaže, što je bilo i očekivano.

Јokić je za 16 minuta na parketu upisao 14 poena, osam skokova i dvije asistencije, a zanimljivo je da je te statističke brojke ostvario zaključno sa krajem prvog poluvremena. Počastio je publiku nevjerovatnim šutem iz okreta uz promjenu ruke u skoku.

Najefikasniji na obje strane bio je igrač Bostona Pejton Pričard sa 21 poenom. Saigrač DŽejson Tejtum ga je pratio sa 12 poena. Јokića su najbolje ispratili Majkl Porter DŽunior i veliko pojačanje Rasel Vestbruk sa po 12 poena.