latinica  ћирилица
05/10/2024 |  08:21 ⇒ 08:22 | Autor: SRNA

CIK o organizaciji izbora u dijelu FBiH

Centralna izborna komisija BiH saopštila je da će se u vezi sa organizacijom izbora u izbornim jedinicama ili pojedinim biračkim mjestima u Јablanici, Konjicu, Fojnici, Kiseljaku, Kreševu, Brezi, Visokom, Prozoru/Rami, Bihaću i Mostaru odrediti na sjednici koja će biti nastavljena danas.
CIK BiH - Foto: RTRS
CIK BiHFoto: RTRS

CIK je sinoć donio zaključak da sve izborne komisije osnovnih izbornih jedinica nastavljaju sa dostavom izbornog materijala biračkim odborima, u toku današnjeg dana, u skladu s unaprijed utvrđenim planovima, osim izbornih komisija u FBiH, i to Јablanica, Konjic, Fojnica, Kiseljak, Kreševo, Breza, Visoko, Prozor-Rama, Bihać i grad Mostar.

U vezi sa organizacijom izbora u ovim izbornim jedinicama ili pojedinim biračkim mjestima u ovim izbornim jedinicama, CIK BiH će se odrediti na sjednici koja će biti nastavljena danas u toku dana nakon pribavljanja dodatnih informacija sa terena, navedeno je u saopštenju.

Iz CIK-a su napomenuli da je zaključak donesen nakon sastanaka sa relevantnim institucijama i odgovora dostavljenih od nadležnih uprava civilnih zaštita.

U saopštenju se navodi da CIK BiH nastavlja da prati dalji razvoj situacije i u slučaju potrebe pravovremeno će reagovati donošenjem odgovarajućih zaključaka s ciljem organizacije izbora.