latinica  ћирилица
05/10/2024 |  10:02 | Autor: RTRS

"Rad prosvjetnih radnika jedan od najvažnijih za razvoj društva"

Predsjednik Sindikata obrazovanja, nauke i kulture Republike Srpske Dragan Gnjatić čestitao je prosvjetnim radnicima Svjetski dan učitelja/prosvjetnih radnika, ističući da je njihov rad prepoznat od granskog sindikata kao jedan od najvažnijih za ukupan razvoj društva i da ga zato treba cijeniti i poštovati.
Dragan Gnjatić - Foto: RTRS
Dragan GnjatićFoto: RTRS

- Prosvjetni radnici svakom svojom riječju i djelom vaspitno djeluju na mlade generacije. Otuda važnost i značaj ovog i te kako humanog poziva - saopšteno je iz Sindikata obrazovanja, nauke i kulture Srpske.

U saopštenju se dodaje da će ovaj sindikat istrajati u borbi za poboljšanje materijalnog i socijalnog statusa svih zaposlenih u ovoj oblasti da bi vratili dostojanstvo prosvjetnih radnika.

Sindikat obrazovanja, nauke i kulture Republike Srpske i ove godine učestvuje u aktivnostima Internacionale obrazovanja, koja okuplja sindikate prosvjete cijelog svijeta, a ovaj 5. oktobar se obilježava sloganom "Cijenimo glas nastavnika".

Svjetski dan učitelja obilježava se svake godine 5. oktobra. Tog dana Unesko je 1994. godine proglasio Svjetski dan učitelja, u spomen na isti datum iz 1966. godine kada je potpisana Preporuka o statusu učitelja.