latinica  ћирилица
05/10/2024 |  10:28 ⇒ 13:58 | Autor: RTRS

Јablanica dan nakon katastrofalnih poplava: Pripadnici RUCZ pomažu u potrazi za nestalima (VIDEO)

Timovi Republičke uprave civilne zaštite nalaze se i danas u Јablanici i od jutros tragaju za nestalima i raščišćavaju puteve.
Јablanica-Civilna zaštita Srpske - Foto: Ustupljena fotografija
Јablanica-Civilna zaštita SrpskeFoto: Ustupljena fotografija

Nakon poziva iz Federalne uprave civilne zaštite, Civilna zaštita Srpske juče je uputila Mašinski tim i dio Tima za urbano traganje i spasavanje u Јablanicu, gdje su odmah angažovani u akciji traganja i spasavanja ljudi, te saniranja posljedica nezapamćenog nevremena koje je odnijelo ljudske živote i napravilo veliku materijalnu štetu.

Vođa Specijalizovane jedinice za spasavanje iz ruševina Republičke uprave civilne zaštite Mladen Kulić rekao je za RTRS da će čitav dan biti na terenu i sve kapacitete staviti na raspolaganje.

Predsjednik Saveza Gorske službe spasavanja Nenad Ikonić rekao je za RTRS da je stanje u Donjoj Јablanici veoma teško i da bi danas trebalo da tragaju za tijelima nestalih osoba u dvije kuće koje su pod vodom.

Podsjećamo, u katastrofalnim poplavama i odronima koji su pogodili FBiH, smrtno je stradalo najmanje 16 osoba, a više njih se vodi kao nestalo.

Centralna izborna komisija BiH donijela je danas odluku o odgađanju izbora u opštinama u FBiH koje su pogođene poplavama.