latinica  ћирилица
05/10/2024 |  15:45 ⇒ 15:46 | Autor: SRNA

"SOS Dječija sela u BiH" nude privremeni smještaj za 10 porodica sa djecom

Organizacija "SOS Dječija sela u BiH" ponudila je privremeni smještaj za 10 porodica sa djecom sa područja pogođenih poplavama u Federaciji BiH /FBiH/.
Poplave u FBiH (foto: EPA-EFE/NIDAL SALJIC) -
Poplave u FBiH (foto: EPA-EFE/NIDAL SALJIC)

- Duboko potreseni poplavama i klizištima koja su odnijela i ugrozila živote i imovinu brojnih građana, `SOS Dječija sela u BiH` su još juče počela pripreme i preraspodjele u Sarajevu, Tuzli i Gračanici i uputila poziv svim pogođenim lokalnim zajednicama, kantonalnim i entitetskim vlastima stavljajući svoje kapacitete na raspolaganje - saopšteno je iz ove organizacije.

Iz "SOS Dječijih sela" poručili su da nijedno dijete ne smije biti bez krova nad glavom.

- Pozivamo porodice sa djecom čiji su domovi zbog nepogode srušeni, oštećeni ili neuslovni da nam se jave radi pružanja privremenog smještaja do stvaranja uslova za povratak - navodi se u saopštenju.

Osim besplatnog smještaja, "SOS Dječija sela" će davati psihosocijalnu i drugu materijalnu podršku ugroženoj djeci i porodicama, asistirati u nastavku redovnog školovanja, te pomoći u prevazilaženju traume i što bržem oporavku i povratku u normalan život do stvaranja uslova za vraćanje u vlastite domove.

Iz ove organizacije pozvali su porodice sa djecom kojima je potreban privremeni smještaj da se jave na mejl-adresu info@sos-ds.ba.