latinica  ћирилица
05/10/2024 |  16:27 ⇒ 17:25 | Autor: ATV

Vidović: Sa Srbijom urađeni projekti od velikog značaja

Ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović istakla je da nikad nije postojala bolja deklarativna i konkretna saradnja između Srbije i Republike Srpske.
Zora Vidović - Foto: RTRS
Zora VidovićFoto: RTRS

Vidovićeva je istakla da je ogroman broj projekata u Republici Srpskoj urađen zahvaljujući sredstvima iz Republike Srbije.

- Ti objekti su od jako velikog značaja, od škola, vrtića, fakulteta, određenih putnih pravaca i slično. Mislim da je to jako važno i mislim da se takvim odnosom približavamo jedni drugima i zasigurno je dobro da razmišljamo na isti način - kaže Vidovićeva za ATV.

Ona je istakla da je Srbija garant Dejtonskog sporazuma i da kao takva želi da Republika Srpska opstane sa svim svojim pravima koje je dobila u Dejtonskom sporazumu.

Vidovićeva je podsjetila da Srpska nije opredijeljena za secesiju.

- O tome nema ni govora niti je ko iz Republike Srpske govorio. Mi u Republici Srpskoj moramo se boriti za svoja prava koja smo dobili Dejtonskim sporazumom, a u tome nas, naravno, podržava Republika Srbija što je nama jako važno - rekla je Vidovićeva.

Ona je istakla da je Srpskoj najvažnija podrška Republike Srbije jer uz njenu podršku imamo šanse da sačuvamo svoja ovlašćenja.