latinica  ћирилица
05/10/2024 |  17:00 ⇒ 17:02 | Autor: SRNA

Hurtić: Na raspolaganju 20 stambenih jedinica stanovništvu pogođenom poplavama

Ministar za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara Sevlid Hurtić stavio je na raspolaganje 20 raspoloživih stambenih jedinica za sve kojima je potrebna hitna pomoć zbog katastrofalnih poplava koje su zadesile Јablanicu, Konjic, Fojnicu, Kiseljak i druga mjesta u Federaciji BiH.
Poplave u FBiH (foto: EPA-EFE/NIDAL SALJIC) -
Poplave u FBiH (foto: EPA-EFE/NIDAL SALJIC)

Hurtić je naveo da je u Mostaru na raspolaganju pet stanova, u Drvaru jedan, u Zenici šest, u Tuzli dva, u Trebinju dva.

- Dodatne jedinice dostupne su i u Kotor Varošu, Foči, Derventi, Brčkom, Odžaku i Banjaluci. Iako su stambene jedinice prvenstveno namijenjene readmisiranim osobama, smatram da je u ovakvim vanrednim situacijama naš prioritet da pomognemo onima koji su izgubili svoje domove - istakao je Hurtić.

Iz Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara saopšteno je da će u ponedjeljak, 7. oktobra, sve lokalne zajednice koje imaju ove stambene jedinice za readmisirane osobe dobiti Hurtićevu saglasnost da ih stave na raspolaganje porodicama koje su pogođene poplavama.

Svi kojima je potrebna stambena jedinica mogu se obratiti Ministarstvu za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara na broj telefona: 033 703 908.

- Ministarstvo ostaje posvećeno pružanju pomoći svima koji su u ovoj kriznoj situaciji, kako bi se osigurala hitna pomoć najugroženijim građanima - dodaje se u saopštenju.