latinica  ћирилица
05/10/2024 |  17:15 ⇒ 18:08 | Autor: SRNA

Čović: Prioritet - pomoć svim ugroženima

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović, koji je danas posjetio Kiseljak i Kreševo kako bi se upoznao o situaciji na terenu nakon poplava koje su pogodile ovo područje, istakao je da je u ovakvim trenucima ključno zajedničko djelovanje svih nivoa vlasti kako bi se omogućila što brža obnova i obezbijedila sigurnost stanovništva.
Dragan Čović - Foto: RTRS
Dragan ČovićFoto: RTRS

On je izrazio saučešće porodicama stradalih i pohvalio brzu reakciju lokalnih vlasti i službi koje su neprestano na terenu kako bi pružile pomoć najugroženijima.

Čović se tokom posjete Kiseljaku sastao sa predsjednikom Federacije BiH Lidijom Bradarom i načelnikom ove opštine Mladenom Mišurićem Ramljakom, sa kojima je razgovarao o šteti nastaloj usljed poplava i prioritetnim koracima za njenu sanaciju.

Čović se u Kreševu sastao sa načelnikom ove opštine Renatom Pejakom i poslanikom u Hrvatskom saboru Radojem Vidovićem.

Glavna tema razgovora bila je obezbjeđivanje pomoći stanovništvu koje je pretrpjelo teške posljedice poplava, sa posebnim naglaskom na zaštitu ljudskih života i zbrinjavanje onih koji su ostali bez svojih domova.

Razgovarano je i o potrebi hitne sanacije oštećene infrastrukture kako bi se omogućio što brži povratak normalnom životu.

Čović, koji je i lider HDZ-a BiH, izrazio je podršku daljim naporima za koordinaciju svih nivoa vlasti kako bi se obezbijedila efikasna pomoć stanovnicima.

Vidović i Pejak predstavili su planove za obnovu, naglasivši važnost saradnje na hitnoj sanaciji najteže pogođenih područja.

Osim Čovića, u posjeti poplavljenim područjima bili su poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Darijana Filipović i Bradara, saopšteno je iz HDZ-a BiH.