latinica  ћирилица
05/10/2024 |  18:35 ⇒ 18:37 | Autor: RTRS

Osumnjičen za napad na muškarca, nasilje u porodici i napad na policajce

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka jutros su u 05,00 časova lišili slobode lice A.D. iz Banjaluke, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivična djela tjelesna povreda, nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici i napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, saopšteno je iz ove Policijske uprave.
Policija Srpske - Foto: RTRS
Policija SrpskeFoto: RTRS

Navedeno lice se sumnjiči da je oko 04,45 časova u krugu Nove pijace u Banjaluci fizički napalo muško lice koje je zadobilo tjelesne povrede, a odmah nakon toga u dvorištu porodične kuće u Banjaluci počinilo krivično djelo nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici.

Prilikom lišenja slobode lice A.D. je pružalo aktivan otpor te fizički napalo policijske službenike, navodi se u saopštenju.

Povrijeđenim licima je ukazana ljekarska pomoć na Univerzitetskom – kliničkom centru Republike Srpske.

Lice A.D. je prilikom lišenja slobode podvrgnuto ispitivanju na prisustvo opojnih droga, kojom prilikom je utvrđeno prisustvo opojne droge Amfetamin u organizmu, navodi se u saopštenju.

Nakon kompletiranja i dokumetovanja predmeta lice A.D. će danas uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima biti sprovedeno u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.