latinica  ћирилица
05/10/2024 |  20:05 ⇒ 20:07 | Autor: SRNA

Crna Gora: Aktiviran žiro račun za pomoć stanovnicima FBiH ugroženim poplavama

Crveni krst Crne Gore pokrenuo je danas akciju prikupljanja novčane pomoći za stanovnike FBiH koje su pogodile katastrofalne poplave.
Poplave u FBiH (Foto: EPA-EFE/NIDAL SALJIC) -
Poplave u FBiH (Foto: EPA-EFE/NIDAL SALJIC)

Pomoć se može uplatiti na žiro račun 520-5188-31 kod Hipotekarne banke, a uskoro će građani moći da doniraju sredstva i putem SMS koda na broj 15888 kod sva tri mobilna operatera.

Prikupljena sredstva biće uplaćena na račun Društva Crvenog krsta/križa BiH, saopšteno je iz Crvenog krsta Crne Gore.

U saopštenju se apeluje na građane da, za sada, nije neophodno donirati bilo kakvu drugu vrstu pomoći, osim novčane.

- Naše kolege iz Društva Crvenog krsta/križa BiH su na terenu i prate situaciju s ciljem pružanja pomoći porodicama i pojedincima koji su pogođeni poplavama - navode iz Crvenog krsta Crne Gore.

Iz Crvenog krsta ističu da su već ponudili pomoć kolegama u BiH i stavili na raspolaganje svoje resurse, kada se ukaže potreba za tim.

Nezapamćeno nevrijeme je u noći između 3. i 4. oktobra u dijelovima FBiH odnijelo ljudske živote i napravilo veliku materijalnu štetu.

Zbog situacije izazvane obilnim padavinama, katastrofalnih poplava i klizišta, Vlada FBiH juče je proglasila stanje prirodne nesreće na području Federacije i formirala krizni štab koji je u stalnom zasjedanju i ima zadatak da koordiniše aktivnosti na spasavanju.