latinica  ћирилица
05/10/2024 |  21:06 ⇒ 21:10 | Autor: Agencije

Tri favoritkinje za Oskara: Da li će popularne pjevačice pobijediti glumice?

Ovogodišnja dodjela Oskara bila je prilično predvidiva sa dva najveća favorita. Film "Barbi" i "Openhajmer" su bili u najvećem klinču, a sasvim očekivano "Openhajmer" je trijumfovao.
Dodjela Oskara (Foto: EPA-EFE/ALLISON DINNER) -
Dodjela Oskara (Foto: EPA-EFE/ALLISON DINNER)

Ovogodišnja dodjela Oskara bila je prilično predvidiva sa dva najveća favorita. Film "Barbi" i "Openhajmer" su bili u najvećem klinču, a sasvim očekivano "Openhajmer" je trijumfovao.

Kako sada stvari stoje, sljedeća trka za Oskara biće prilično tijesna. Naredna dodjela održaće se tek u martu 2025. godine, ali ono što je sigurno da će u kategoriji za najbolju glumicu biti žestoka konkurencija.

Zanimljivo je da su se već sada izdvojile tri favoritkinje i to pjevačice koje bi mogle da trijumfuju u kategoriji "najbolja glumica".

Iako će se pojedini iznenaditi zbog činjenice da popularni pjevači nerijetko postaju glumci, odnosno glumci postaju pjevači, to nije ništa čudno.

Naime, većina njih je u djetinjstvu ili mladosti spadala u kategoriju "theatre kids", a to znači da su bili dio različitih sekcija koje su bile usmjerene na produkciju mjuzikala. Na taj način, oni su kombinovali glumu i pjevanje.

Naposljetku, većina bi se uglavnom fokusirala na jedan od dva hobija, a upravo bi im taj hobi postao primarni posao.

Ako se fokusiramo na posljednjih nekoliko godina ili decenija, broj ličnosti koje su se u isto vrijeme posvetile glumačkom i pjevačkom pozivu je mnogo. Samo neke od njih su Šer, DŽenifer Lopez, Majli Sajrus i Doli Parton.

Na listi filmova "must see" koji su izašli ove godine našli su se "Emilia Perez" i "DŽoker: Ludilo udvoje", ali i jedan koji će tek izaći u novembru - "Vještica".

Ono što povezuje ova tri filma jeste činjenica da im se predviđaju veliki uspjesi na predstojećim dodjelama nagrada, ali i to što u njima glume neke od najpopularnijih pjevačica današnjice.

To su Selena Gomez, Lejdi Gaga i Arijana Grande. Ipak, u filmu "Vještica" pored poznate pjevačice Arijane Grande pojavljuje još jedna, a to je Sintija Erivo.

Čak su se pojavile informacije da njih dvije neće moći da budu nominovane u istim kategorijama, tako će Sitnija vjerovatno ponijeti titulu glavne glumice, a Arijana sporedne.

Međutim, ovo su još uvijek samo nagađanja. Nominacije za narednu dodjelu Oskara biće objavljene 17. januara 2025. godine, tako da ima još dovoljno vremena da dođe do izmijena.

Za sada, od navedenih pjevačica samo je Lejdi Gaga osvojila Oskara i to za pjesmu "Shallow" iz filma "Zvijezda je rođena".

Vidjećemo da li će ovog puta uspjeti kao glumica, navodi, prenosi 24Sedam.