latinica  ћирилица
06/10/2024 |  07:48 | Autor: SRNA

U Glamoču i Bosanskom Petrovcu na vrijeme otvorena birališta, u Drvaru jedno kašnjenje

Sva biračka mjesta u Glamoču, Bosanskom Petrovcu i Istočnom Drvaru otvorena su na vrijeme, dok je u Drvaru na jednom biračkom mjestu evidentirano kašnjenje.
Glasanje - Foto: RTRS
GlasanjeFoto: RTRS

U Drvaru pravo glasa na lokalnim izborima ima 6.371 birač, u Glamoču 4.157, Bosanskom Petrovcu 6.209, a u Istočnom Drvaru 221 birač, potvrđeno je u opštinskim izbornim komisijama.

Predsjednik OIK-a Drvar Milenka Popović izjavila je da će glasači u ovoj lokalnoj zajednici svoje pravo moći da ostvare na 15 redovnih biračkih mjesta i dodala je na jednom biračkom mjesta evidentirano kašnjenje, ali da je i ono otvoreno.

Predsjednik OIK-a u Istočnom Drvaru Miloš Bajić izjavio je da u će ovoj opštini birači moći da glasaju na jednom biračkom mjestu, te da izborni proces teče neometano.

Predsjednik OIK-a u Glamoču Ružica Marković navela je da će građani ove opštine moći da glasaju na sedam redovnih biračkih mjesta i na jednom za glasanje u odsustvu i navela da je izborni dan u Glamoču počeo na vrijeme.

Predsjednik OIK-a Bosanski Petrovac Dušica Ćulibrk izjavila je da su sva birališta otvorena na vrijeme, a da će birači svoje pravo moći da ostvare na 14 biračkih mjesta.