latinica  ћирилица
06/10/2024 |  17:22 ⇒ 18:25 | Autor: SRNA

Nešić: Srbija pokazala da je velika zemlja koja je spremna da pomogne

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Nenad Nešić zahvalio je svim zemljama za iskazanu solidarnost i pruženu pomoć nakon razornih poslava u Federaciji BiH i istakao da je Srbija još jednom pokazala da je velika zemlja koja je spremna da pomogne svima.
Nenad Nešić - Foto: RTRS
Nenad NešićFoto: RTRS

Nešić je danas u Donjoj Јablanici posjetio spasilačke timove iz Srbije i Hrvatske koji tragaju za nestalim licima i otklanjaju posljedice katastrofalnih poplava, a tokom dana očekuje se i dolazak timova Crne Gore i Slovenije sa psima tragačima.

- U ovim teškim trenucima ovo je velika podrška za sve narode koji žive u BiH, bez obzira na vjeru i naciju. Srbija pokazuje da ima ekonomsku snagu da pomogne BiH i svima u regionu kojima je pomoć potrebna - izjavio je Nešić Srni.

On je podsjetio da je tokom ljeta Srbija pomogla u gašenju požara na teritoriji Republike Srpske.

- Јoš jednom hvala Srbiji i predsjedniku Aleksandru Vučiću. Nadam se da će ovi momci da pomognu koliko je u njihovoj moći. Tražio sam od njih da vode računa o vlastitim životima, da ne budu ugroženi, jer su nam potrebni ovdje živi i zdravi - dodao je Nešić.

Vršilac dužnosti direktora Uprave civilne zaštite Republike Srpske Boris Trninić dočekao je ranije danas na graničnom prelazu Bratunac spasilačke timove MUP-a Srbije koji su upućeni u područja ugrožena poplavama u Federaciji BiH.

Spasilački timovi MUP-a Srbije upućeni su po nalogu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Nezapamćeno nevrijeme je u noći između 3. i 4. oktobra u dijelovima FBiH odnijelo ljudske živote i prouzrokovlao veliku materijalnu štetu.