latinica  ћирилица
06/10/2024 |  21:16 ⇒ 21:59 | Autor: RTRS

Kovačević: SNSD pobijedio u 47 opština; Politika Milorada Dodika pokazala apsolutnu dominaciju (VIDEO)

Politika Milorad Dodika uživa puno povjerenje građana Republike Srpske. U 47 opština smo pobijedili, i još u tri sa koalicionim partnerima, rekao je Radovan Kovačević portparol SNSD-a.
Radovan Kovačević - Foto: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja
Radovan KovačevićFoto: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja

- Širom Republike Srpske naši kandidati će da slave. Ostajemo spremni da se odupremo svim pritiscima kako izvana, tako iznutra. Ovim izborima dobili smo potvrdu da smo na pravom putu - poručio je Kovačević.

Istakao je da je politika Milorada Dodika i na ovim lokalnim izborima pokazala je da uživa skoro pa apsolutno povjerenje građana Republike Srpske i sada se može reći da kandidati ove stranke vode u 47 lokalnih zajednica u Srpskoj.

Kovačević je rekao da će u 47 lokalnih zajednica imati ljude koje je izabrao Dodik da budu kandidati za načelnike ili gradonačelnike, a da u još tri lokalne zajednice vode kandidati iz stranaka koje su koalicioni partneri.

- To pokazuje da politka na čijem je čelu Dodik uživa apsolutno povjerenje građana Republike Srpske i da svi oni koji su se nadali tome da se na bilo koji način naruši to jedinstvo i ta snaga Srpske, koja se na prvom mjestu simobilzuje kroz tu snagu koju nam daje naš narod u ovoj podršci borbe za naše institucije, borbe za napša prava su se očigledno i te kako prevarili - rekao je Kovačević.

U odnosu na prethodne izbore, Kovačević je rekao da će SNSD imati načelnike u Bileći, Ugljeviku, Brodu, na Sokocu i u Bratuncu.

- To pokazuje da naša politika, politika Milorada Dodika, SNSD-a, snažne i jake Republike Srpske uživa većinsko i ogromno povjerenje građana Srpske i možemo sa sigurnošću reći da je ta politika prepoznata od naših građana - istakao je Kovačević.

On je dodao da su za tu politiku tražili povjere i građani su to prepoznali, te da se sa velikom sigurnošću može reći da je to pobjednička politika, da Republika Srpska ostaje snažna, stabilna, spremna da se odupre pritisca sa kojima se načažlost suočava.

- Oni koji su se takvima nudili da budu partneri nisu dobili podršklu u Republici Srpskoj i to je najbitnije. Politika Milorada Dodika i SNSD-a je dobila potvrdu kroz pobjedu u 47 lokalnih zajednica , rekao je Kovačević.

Kada je riječ o gradovima, kandidati SNSD su pobijedili u Prijedoru, Gradišci, Srpcu, Prnjavoru, Derventi, Doboju, Zvorniku, Istočnom Sarajevu i Trebinju

- To pokazuje da je apsolutna dominacija naše stranke - kaže Kovačević.

On je dodao da je rano da se u određenim lojalnim zajednicama proglašavaju pobjede, da treba još malo vremena da bi se moglo sa nekom sigurnošću reći.

Kovačević kaže da je u Banjaluci obrađeno manje od 80 biračkih mjesta od 260, tako da se, kako navodi, još ne može imati relevantan podatak o pobjedniku.

- Zanimljivo je da imamo opoziciju koja slavi, ako im se čini, pobjedu u jednoj lokalnoj zajednici, a SNSD vodi u 45. SNSD je sam osvojio oko 60 odsto glasova u Republici Srpskoj, a kompletna opozicija oko 35 odsto, što jasno govori o podršci srpskog naroda Miloradu Dodiku - rekao je novinarima Kovačević u Izbornom štabu SNSD-a.

On je istakao da su rezultati u Banjaluci podijeljeni, odnosno da postoje mjesta gdje je u prednosti kandidat SNSD - Nikola Šobot, a negdje su rezultati nešto lošiji, ali da to nisu pouzdani podaci da bi se moglo govoriti o konačnom rezultatu izbora.

- Јoš nijedan kandidat u Banjaluci nije u vođstvu 10.000 glasova. Nikada nismo proglašavli pobjedu prije konačnih podataka i to nećemo raditi. Tamo gdje rezultat nije zadovoljavajući saopštićemo javnosti. SNSD je pobjednička i najjača stranka u Srpskoj i BiH i uz SNS je najjača politička partija u regionu - naglasio je Kovačević.