latinica  ћирилица
06/10/2024 |  23:21 | Autor: RTRS

Oglasio se Bakir Izetbegović o izborima

Bakir Izetbegović, lider SDA poručio je, na konferenciji za novinare, da ova stranka ima razloge da slavi zbog rezultata na lokalnim izborima u Bosni i Hercegovini, ali neće to uraditi zbog poplava i tragedije zbog poplava i odrona.
Bakir Izetbegović - Foto: RTRS
Bakir IzetbegovićFoto: RTRS

Naveo je kako su imali 26 načelničkih pozicija na prošlim lokalnim izborima, dok na ovim imaju 10 novih te su dvije pozicije izgubili.

Priznao je da su imali velik poraz kada je riječ o pozicijama za načelnička vijeća u KS. Naveo je i da su u Mostaru i Brčkom dobri rezultati.

- SDA raste to je jasno - dodao je on.

Poručio je kako "ne zna koja mu je pobjeda draža", te je istakao rezultate u Brčkom, Maglaju, Velikoj Kladuši, Zavidovićima...

- Trojka je pokazala šta ne zna, mi smo samo podcrtali neke stvari, a i da nismo, stvari su jasne jer se radi o nestabilnoj vlasti - rekao je Izetbegović.

Ukazao je na loše rezultate NiP-a u opštinskim vijećima, a smatra kako će SDP uvijek imati dobre rezultate u tom sektoru.

- Desilo se što smo govorili da će biti. Trojka ako ovako nastavi da vodi, odnosno ne vodi, mogu računati da će biti pometeni - poručio je lider SDA.

Kada je riječ o pobjedi Ibre Berila, protiv kojeg se vodi postupak, u Opštini Trnovo (FBiH) rekao je:

- Ali, uradio je dobar posao za narod - dodao je Izetbegović.