latinica  ћирилица
07/10/2024 |  07:05 ⇒ 12:57 | Autor: SRNA

Putin proslavlja 72. rođendan

Predsjednik Rusije Vladimir Putin danas proslavlja 72. rođendan i to će biti 21. put da svoj lični praznik dočekuje na jednoj od važnih funkcija u Ruskoj Federaciji.
Vladimir Putin (Foto: EPA-EFE/MIKHAIL METZEL, ilustracija) -
Vladimir Putin (Foto: EPA-EFE/MIKHAIL METZEL, ilustracija)

Kao što je to bio slučaj i prethodnih godina, Putin će proslaviti rođendan na poslu, pošto su za prvi dio dana predviđeni privatni radni sastanci, a poslije podne sastanak sa licerima zemalja Zajednice nezavisnih država /ZND/ u Moskvi.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da predsjednik Rusije "ne može sebi da priušti nijedan dan potpunog odmora". Čak i u toku dana, predsjednik nema određen termin pauze, a ponekad prima izvještaje i tokom noći.

Peskov je rekao da je Putin "bukvalno 24 časa dnevno na dužnosti".

Putin nikada ne govori javno o svom rođendanu i pokušava da izbjegne nepotrebno skretanje pažnje na to.

- To je moj rođendan, a ne državni praznik. Čini mi se da bi bilo neskromno naglašavati važnost tog događaja - naglasio je Putin govoreći jednom prilikom o svom rođendanu.

TASS piše da ruski predsjednik više voli da proslavi rođendan sa prijateljima i rodbinom, a da za svoju porodicu pokušava da izdvoji barem jedno veče, uprkos brojnim obavezama. Međutim, sastanak sa liderima zemalja ZND 7. oktobra već je postala "dobra tradicija".