latinica  ћирилица
07/10/2024 |  11:58 ⇒ 12:32 | Autor: RTRS

"SNSD će se ponašati u korist građana Banjaluke, Bijeljine i drugih opština" (VIDEO)

Lider SNSD-a Milorad Dodik rekao je da su lokalni izbori pokazali da SNSD nema konkurenciju u Republici Srpskoj i da su građani Banjaluke dali stranačku podršku toj stranci.
Milorad Dodik (Foto: Dona Katušić) -
Milorad Dodik (Foto: Dona Katušić)

Dodik je rekao da će se SNSD ponašati u korist građana Banjaluke, Bijeljine i drugih opština.

- Prema rezultatim lokalnih izbora, jasno je da SNSD nema konkurenciju u Republici Srpskoj i da je to činjenica. To ne može da pokrije ni činjenica da nismo uspjeli, što nam je naravno žao, na pozicijama gradonačelnika u Banjaluci i Bijeljini, što je bio naš cilj. Imali smo odlične kandidate, odlične ljude, iza njih je stajala ozbiljna politička struktura - rekao je Dodik.

On je istakao da neće zaboraviti da su građani Banjaluke dali SNSD-u stranačku podršku.

- U Banjaluci mi imamo 35 odsto, na prošlim izborima bilo je 25 odsto. To je 10 odsto procenat rasta. To je dovelo do toga da imamo dva, a možda i tri odbornika više nego što smo imali - naveo je Dodik.

On je naglasio da SNSD-u nije teško dosegnuti većinu u Skupštini grada Banjaluka, ali da im to nije glavni cilj.

- Nama je glavni cilj da Banjaluku učinimo propulzivnom i da Banjaluka sa stanovništva svojih programa može da se razvija. Da li ćemo praviti široku ili užu koaliciju, ili ćemo otići u opoziciju u gradu, jer je očigledno da je briga koju smo pokazivali kao stranačka struktura primijećena na pozicijama podrške političkoj partiji u ovom gradu, ali imali smo problem sa shvatanjem problema na odnosima skupštinska većina i gradonačelnik - rekao je Dodik, poručujući da će učiniti ono što je korisno za grad Banjaluku.

"Stanivuković vođa opozicije kojeg niko neće"

Dodik je rekao da se Draško Stanivuković nametnuo kao vođa opozicije, kojeg druge opozicione partije neće, dok je Јelena Trivić u političkom smislu potpuno betonirana, bez obzira na njen optimizam.

- SDS je u političkom smislu zamrznut, balzamovan, izgubio je četiri opštine. Bilo im je najvažnije da očuvaju mjesto u Tesliću i čestitam pobjedniku, kao i svima drugima. Ali, slijedi dalja degradacija jedne partije koja je u narodnom smislu u novijoj političkoj istoriji bila važna, a sada u političkom smislu postaje marginalna - rekao je Dodik.

Dodik je istakao da mu je drago da SDS ostaje druga politička partija po snazi u Republici Srpskoj, jer u njoj ima mnogo patriota, te da na njih računa kada poziva da se okupe oko nacionalnih pitanja.

Govoreći o lideru Liste za pravdu i red Nebojši Vukanoviću, Dodik je istakao da su on i njegova iracionalna bijesna politika doživjeli poraz na ovim izborima.