latinica  ћирилица
07/10/2024 |  12:10 ⇒ 12:20 | Autor: SRNA

Otac prijavio policiji da je zatekao tijelo kćerke u kući

Muškarac /64/ prijavio je policiji da je u porodičnoj kući u Tuzli pronaša tijelo svoje kćerke /31/, a tokom uviđaja je utvrđeno da je imala povrede na potiljku.
Policija FBiH - Foto: RTRS
Policija FBiHFoto: RTRS

Iz Uprave policije MUP Tuzlanskog kantona saopšteno je da je policija, nakon primljene prijave jutros u 1.15 časova, izašla na lice mjesta, potvrdila navode prijave i obavijestila dežurnog tužioca tužilaštva Tuzlanskog kantona.

Kantonalno tužilaštvo je saopštilo da dežurni tužilac i policija obavljaju uviđaj u kući gdje je pronađeno tijelo ženske osobe F.M. /31/ u tuzlanskom naselju Tušanj.

Kako je saopšteno, tokom uviđaja je utvrđeno da je žena imala povrede na potiljku. Izdata je i naredba za obdukciju tijela kako bi bili utvrđeni tačni uzroci smrti.

U toku su istražne radnje s ciljem utvrđivanja okolnosti koje su dovele do smrti ove osobe.

Federalni portali nezvanično saznaju, da je riječ o zločinu, koji je, najvjerovatnije počinila majka 31 -godišnjakinje. Na  mjestu događaja pronađena su njena dva oproštajna pisma, ali i predmet kojim je vjerovatno počinjen zločin. Saznaje se da je riječ o čekiću.

U kući, u kojoj je živjela sa kćerkom, nije pronađena majka i za njom od jutros traje policijska potraga, a sve raspoložive  jedinice su na terenu u Tušnju.

Djevojka koja je ubijena, kako prenose federalni portali, bila je teški bolesnik.