latinica  ћирилица
07/10/2024 |  12:10 ⇒ 12:27 | Autor: RTRS

Dodik: Ostaje dvotrećinska većina u NSRS (VIDEO)

Loder SNSD-a Milorad Dodik rekao je da neće žuriti sa promjenama u Gradskom odboru u Banjaluci, poručujući da uprkos dešavanjima na lokalnom nivou i disproporcije glasova u odnosu na pojedine stranke koalicije, neće biti narušen odnos snaga u Narodnoj skupštini gdje sa koalicionim partnerima SNSD ima dvotrećinsku većinu.
Milorad Dodik (Foto: Dona Katušić) -
Milorad Dodik (Foto: Dona Katušić)

Dodik je rekao da postoji disproporcija glasova za odbornike i gradonačelnika i da nisu očekivali ovakav nivo koalicionih odnosa.

- Ali mi nećemo ugasiti republičku koaliciju i Republika Srpska mora da bude snažna. Bez obzira šta utvrdili - rekao je Dodik.

On je naveo da su pojedinci radili protiv SNSD-a, ali i dodao da je najvažnije da je upravo SNSD na niovu Republike Srpske obezbijedio apsolutnu pobjedu i dobio ubjedljivo najviše glasova.

- Ostajemo okupljeni oko dvotrećinske većine u Narodnoj skupštini Republike Srpske. Pozivam sve da se okupimo oko važnih nacionalnih pitanja. Nećemo dovesti odgovornost na nivou Republike zbog dešavanja na lokalu - poručio je Dodik.

Dodik je rekao da u SNSD-u slijedi i podmlađivanje kadrova.

Dodik je rekao da velika podrška koju je ova stranka dobila od građana na lokalnim izborima velika odgovornost, ali ujedno i poruka drugim da shvate da narod u Republici Srpskoj ima svoju volju koja izražena kroz ostvarene rezultate.

- Ne možete promijeniti činjenicu da je gotovo 80 odsto opština dobijeno i 100 odsto lokalnih zajednica po broju odbornika - rekao je on.

Dodik je istakao da koalicioni kapacitet na nivou Republike nije ugrožen i ponovio poziv političkim akterima da se okupe oko bitnih nacionalnih pitanja.

- Nećemo ništa preduzimati prema koalicionim partnerima, jer smo se na početku ove izborne trke dogovorili da oni na lokalnom nivou idu onako kako misle da treba - rekao je Dodik.