latinica  ћирилица
07/10/2024 |  12:43 ⇒ 13:05 | Autor: Glas Srpske

Đajić poslanik ili ipak odbornik?

SNSD je u najvećem gradu Republike Srpske osvojio 8.000 glasova više nego prije četiri godine. Odričem se mandata u Narodnoj skupštini i u iduće četiri godine biću odbornik u Skupštini grada Banjaluka, rekao je predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Vlado Đajić.
Vlado Đajić - Foto: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja
Vlado ĐajićFoto: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja

Đajić je zahvalio svima koji su SNSD-u u Banjaluci dali podršku.

- Zadovoljan sam rezultatima Gradskog odbora koji je osvojio 8.000 više glasova u odnosu na prošle lokalne izbore. Ponosan sam na našeg kandidata Nikolu Šobota, koji je pokazao korektnost, ljudskost i karakter. Pokazao je svoje vrijednosti koje zbog vjerovatno kratkog trajanja kampanje nisu doprle do glasača i time nije osvojio pobjedu - rekao je Đajić i dodao da Šobot ubjedljivo bolji kandidat bio od aktuelnog gradonačelnika Draška Stanivukovića.

Naglasio je da prihvataju i poštuju rezultate izbora.

- I dalje ćemo se zalagati za red, rad i poštovanje zakona i stručnost. Nikada nećemo odustati od onih vrijednosti koje smatramo ključnima za nacionalne interese Republike Srpske - poručio je Đajić.

S obzirom da je poslanik u Narodnoj skupštini Srpske, te da je trenutno osvojio veliki broj glasova prema preliminarnim podacima CIK-a za odbornika u Skupštini grada Banjaluka, Đajić naglašava da će se odreći mandata u republičkom Parlamentu.

- Biću odbornik u Skupštini grada jer je narod glasao za mene. Ne lažem narod kao ostali. Vidjećemo koliko je ko upravu. Banjaluka nije nikada bila blokirana, mi smo se samo borili za red – kazao je Đajić.

Na pitanje hoće li biti ikakvih promjena na čelu Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka, Đajić navodi da je SNSD ozbiljna partija koja ne donosi odluke napamet.

- Treba sada analizirati ove rezultate i vidjeti u čemu su problemi i na osnovu toga donijećemo odluke koje će biti najbolje - zaključio je Đajić.