latinica  ћирилица
07/10/2024 |  13:55 | Autor: Agencije

Zabrinjavajući Zvezdin start sezone

Crvena zvezda je u trećem kolu ABA lige doživjela već drugi poraz, ovaj put od Splita. Takav skor je među najlošijim počecima za aktuelne šampione u istoriji regionalnog takmičenja.
Crvena zvezda - Partizan (Foto: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ) -
Crvena zvezda - Partizan (Foto: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ)

Posljednji put su crveno-bijeli imali ovako loš start u sezoni 2019/20, kada su nakon pobjede nad Primorskom doživjeli dva uzastopna poraza, prvi na domaćem terenu od Budućnosti, a drugi od Krke.

Ta sezona je prekinuta zbog pandemije virusa korona, a Zvezda je u tom momentu bila treća na tabeli, iza Partizana i Budućnosti.

Јoš lošiji start crveno-bijeli su imali u sezoni 2012/13, kada su izgubili četiri od pet prvih utakmica, ali su na kraju došli do finala gdje su izgubili od Partizana.

Najgori početak u istoriji Zvezde zabilježen je u sezoni 2010/11, kada su izgubili prvih šest mečeva, što je dovelo do borbe za opstanak, a sezonu su završili kao pretposljednji sa samo jednim bodom više od Zadra.

Kako će se dalje odvijati sezona jednog od najskupljih timova u istoriji Crvene zvezde ostaje da se vidi. Trener Sferopulos trenutno ima mnogo razloga za brigu s obzirom na start takmičenja.