latinica  ћирилица
07/10/2024 |  14:21 ⇒ 14:22 | Autor: RTRS

"Oktobarski pravnički dani" u četvrtak i petak u Tesliću

Udruženje pravnika Republike Srpske i Pravni fakultet Univerziteta u Banjaluci organizuju 10. i 11. oktobra u Tesliću 21. savjetovanje pravnika "Oktobarski pravnički dani".
"Oktobarski pravnički dani" (foto:vladars.net) -
"Oktobarski pravnički dani" (foto:vladars.net)

Rad savjetovanja odvijaće se u plenarnim sjednicama i po katedrama. Savjetovanje će u četvrtak otvoriti predsjednik Udruženja pravnika Republike Srpske Vitomir Popović, a uvodno izlaganje podnijeće predsjednik Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske Rajko Kuzmanović, na temu "Mjesto i uloga države u savremenom društvu", saopšteno je iz Udruženja pravnika.

Na savjetovanju će u okviru opšte teme "Izgradnja i funkcionisanje pravnog sistema" biti prezentovana 43 naučna rada čiji su autori iz Republike Srpske, BiH, Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Ruske Federacije i Međunarodnog udruženja pravnika.

Prva plenarna sjednica biće održana u četvrtak od 10.00 do 11.00 časova (pozdravni govori i uvodno izlaganje), a rad po katedrama odvijaće se od 11.30 do 14.00 časova i od 16.00 do 18.00 časova. Završna plenarna sjednica biće održana u petak od 10.00 do 11.00 časova, na kojoj će biti podnesen Izvještaj o radu katedri i usvojen završni dokument - Preporuke i zaključci 21. savjetovanja "Oktobarski pravnički dani".

Suorganizatori događaja, koji će biti održan u hotelu Kardijal u Tesliću, su Pravni fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu, Advokatska komora Republike Srpske, Notarska komora Republike Srpske, Centar za edukaciju sudija i tužilaca Republike Srpske i Republička uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove Republike Srpske.

Generalni pokrovitelja je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, a medijski pokrovitelj Radio-televizija Republike Srpske.

Sve dodatne informacije možete dobiti putem elektonske adrese Udruženja pravnika info@up–rs.org.