latinica  ћирилица
07/10/2024 |  16:00 ⇒ 16:16 | Autor: RTRS

Kalabuhov čestitao Dodiku ubjedljivu izbornu pobjedu SNSD-a (FOTO)

Ruski ambasador u BiH Igor Kalabuhov čestitao je predsjedniku Republike Srpske i lideru SNSD-a Miloradu Dodiku ubjedljivu pobjedu ove stranke na lokalnim izborima i izrazio nadu u nastavak razvoja odnosa Ruske Federacije i Srpske koji su dobili karakter strateškog partnerstva.
Milorad Dodik i Igor Kalabukov - Foto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Milorad Dodik i Igor KalabukovFoto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

U pismu Dodiku Kalabuhov ističe da izborni rezultati SNSD-a ostvareni u gradovima i opštinama ne samo Republike Srpske već i Federacije BiH odražavaju ispravnost i relevantnost Dodikovog političkog kursa, zasnovanog na očuvanju poretka utvrđenog Dejtonskim mirovnim sporazumom u BiH, uz striktno poštovanje međunarodnog prava.

- Uvjeren sam da će Vaš trud, kao i zalaganje Vaših stranačkih kolega obezbijediti razvoj i prosperitet Republike Srpske, kao i poboljšati životni standard njenih građana - naveo je Kalabuhov.

Ruski ambasador izrazio je nadu u nastavak razvoja čitavog spektra odnosa Ruske Federacije i Republike Srpske koji su, zaista, dobili karakter strateškog partnerstva o čemu svjedoče Dodikovi redovni sastanci sa predsjednikom Vladimirom Putinom.

- Želim Vam, gospodine predsjedniče, puno uspjeha u Vašem odgovornom radu, a Vama i svim građanima Republike Srpske blagostanje, zdravlje i prosperitet - istakao je Kalabuhov u pismu Dodiku.

SNSD je dobio načelničke i gradonačelničke pozicije u 49 opština i gradova u BiH, a u 55 lokalnih zajednica SNSD će biti prva politička partija.