latinica  ћирилица
07/10/2024 |  19:23 ⇒ 19:53 | Autor: SRNA

Petković: Veliki napredak US po opštinama

Ujedinjena Srpska je na lokalnim izborima osigurala parlamentrani status u brojnim opštinama u kojima ranije nije imala predstavnike, izjavio je šef Izbornog štaba stranke Milan Petković.
Milan Petković - Foto: RTRS
Milan PetkovićFoto: RTRS

Petković je ocijenio da je Ujedinjena Srpska zabilježila impresivan napredak i izrazio zadovoljstvo jer je u mnogim sredinama stranka sada druga ili treća po snazi.

- Iako je izgubila parlamentarni status u Milićima i Šipovu, Ujedinjena Srpska postigla je značajan uspjeh u opštinama poput Nevesinja, Laktaša, Mrkonjić Grada, Јezera, Teslića i Krupe na Uni, gdje je prvi put postala parlamentarna - napomenuo je Petković.

On je naveo da je stranka i u Srpcu, Rudom i Prijedoru postigla značajan napredak i postala druga politička partija po snazi, dok je u Trebinju i drugim lokalnim zajednicama koaliciono veoma jaka, saopšteno je iz Ujedinjene Srpske.

Petković je istakao i uspjeh u opštinama Stanari i Istočni Drvar, gdje je Ujedinjena Srpska ostvarila zapažene rezultate.

- Ovi uspjesi nisu samo odraz stranačke snage, već i volje naroda. Јedinstvo postaje ključni faktor za napredak Republike Srpske".