latinica  ћирилица
08/10/2024 |  08:12 ⇒ 10:30 | Autor: SRNA

Vranješ: Narod prepoznao da politike SNSD-a garantuju opstanak Srpske

Građani Republike Srpske su u trenucima u kojima je Srpska izložena raznim pritiscima i opasnostima ustanovili da su politike Milorada Dodika i SNSD-a jedine koje garantuju opstanak, ocijenio je ambasador BiH u Srbiji Aleksandar Vranješ.
Aleksandar Vranješ (foto: TANJUG/ MSP/ nr) -
Aleksandar Vranješ (foto: TANJUG/ MSP/ nr)

Vranješ je istakao da je važno da javnost u Srbiji shvati pod kakvim pritiscima žive Srbi u BiH.

On je naveo da se trenutno sudi predsjedniku Republike Miloradu Dodiku sa ciljem da bude zatvoren, da ga spriječe da obavlja funkciju predsjednika Republike, ali i partije.

- To je ogroman pritisak, kao i sankcije koje su uvedene komletnom rukovodstvu Srpske, a prijeti se i novim sankcijama - rekao je Vranješ.

U takvim teškim vremenima, dodao je, srpski narod u Republici Srpskoj je prepoznao da su Dodik i SNSD opcija koja brani interese Srpske i koja može da joj obezbijedi budućnost.

Vranješ je istakao značaj i veličinu pobjede SNSD-a na lokalnim izborima u BiH, te naveo da je ova stranka osvojila 50.000 glasova više nego na opštim izborima 2022. godine.

- Građani Republike Srpske su u trenucima u kojima je Srpska izložena raznim pritiscima i opasnostima koje joj prijete ustanovili da su politike Dodika i SNSD-a jedine koje garantuju opstanak i borbu Srpske u svim tim izazovnim vremenima. Narod je prepoznao Dodikovu borbu u odbrani interesa Srpske u posljednjem periodu - rekao je Vranješ za TV "Hepi".

Vranješ je napomenuo da je ova izborna pobjeda rezultat političke borbe Milorada Dodika na makro, ali i na lokalnom nivou.

- To se veoma dobro vidi u Banjaluci, koja je specifična, jer imamo situaciju da tu SNSD nema svog gradonačelnika, ali ima većinu u gradskom parlamentu. Ta većina je dokazala da SNSD brine o građanima Banjaluke - rekao je Vranješ.

On je napomenuo da je činjenica da je Vlada Republike Srpske mnogo novca uložila u Banjaluku, te da je to ono što se cijeni.

Govoreći o poplavama i klizištima koje su se prije nekoliko dana dogodile u dijelu Federacije BiH, Vranješ je rekao da je zahvalan Srbiji za pruženu pomoći u toj situaciji.

- Ono što se ne zna jeste da je Srbija prva uputila notu kojom nudi pomoć - rekao je Vranješ.