latinica  ћирилица
08/10/2024 |  09:21 ⇒ 13:09 | Autor: Agencije

Dječak koji je počinio masovno ubistvo u Ribnikaru svjedoči na suđenju svojim roditeljima (FOTO/VIDEO)

K. K. dječak koji je 3. maja prošle godine u OŠ "Vladislav Ribnikar" počinio masovno ubistvo svjedoči u Specijalnom sudu u Beogradu, na suđenju svojim roditeljima Miljani i Vladimiru Kecmanoviću.
Suđenje (Foto: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ) -
Suđenje (Foto: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ)

K. K. odgovarao na pitanja suda, tužilaštva i advokata

Maloljetnik je do sada odgovarao na pitanja suda, tužilaštva i punomoćnika oštećenih, a u nastavku suđenja, nakon pauze očekuje se da će odgovarati na pitanja članova porodica ubijenih.

Odlučeno je da on svjedoči za govornicom u sudnici, a ne iz posebne prostorije.

K. K. ipak za govornicom u sudnici, vjerovatno je pristao da da iskaz

Nastavljenoje suđenje Miljani i Vladimiru Kecmanoviću roditeljima dječaka. U sud je iz bolnice doveden njihov sin K. K. koji, s obzirom da suđenje traje već sat vremena, vjerovatno daje iskaz u svojstvu svjedoka, jer ne može krivično da odgovora za svoj postupak od maja prošle godine.

Iako je provobitno bilo planirano da svjedoči iz posebne prostorije, Tanjug navodi da je odlučeno je da se obrati za govornicom u sudnici. Ukoliko je odlučio da svjedoči njemu bi pitanja mogli da postavljaju oštećeni, sudija, tužilac, optuženi i njegovi advokati. Takođe ima pravo da odbije svjedočenje kao bliski srodnik okrivljenih.

Ispred tužilaštva K. K. bi pitanja trebalo da postavljaju dva javna tužioca i Glavni javni tužilac u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu Nenad Stefanović, koji su od početka postupka uključeni u ovaj predmet.

Advokat porodica ubijenih: Očekujemo da K. K. rasvijetli motive zločina

Punomoćnik porodice ubijenih u masovnom ubistvu u školi Vladislav Ribnikar Ognjen Božović je prije početka ročišta rekao je da očekuje da K.K. svjedoči kako bi mu porodice ubijenih i ranjenih postavili pitanja koja ih tište godinu i po dana, a u nadi da dođu do odgovora kako i zašto je do zločina došlo.

Dječak koji je počinio masovno ubistvo u Ribnikaru doveden u Specijalni sud

Dječak K.K. (14) koji je počinio masovno ubistvo u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", doveden je danas u Specijalni sud gdje bi trebalo da svjedoči u sudskom procesu protiv njegovih roditelja Miljane i Vladimira Kecamanovića.

On je dovezen vozilom saniteta, u pratnji policijskih marica i biće ispitan u svojstvu svjedoka.

Ispred tužilaštva će biti prisutna dva tužioca i Glavni javni tužilac u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu Nenad Stefanović.

Foto: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ

Maloljetnik je danas prvi put izveden iz psihijatrijske ustanove u kojoj se nalazi od kada je počinio zločin.

Suđenju će pored advokata moći da prisustvuju i oštećeni.

Foto: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ

U ovom predmetu sudi se roditeljima dječaka, Vladimiru i Miljani Kecmanović i instruktoru streljane Nemanji Marinkoviću, koji je optužen za krivično djelo davanje lažnog iskaza.