latinica  ћирилица
08/10/2024 |  10:38 | Autor: SRNA

Spriječeno krijumčarenje 21 stranog državljanina u Posušju

Pripadnici Granične policije BiH su na području Posušja spriječili krijumčarenje 21 državljanina Kine i Turske i uhapsili vozača kombija, koji je probio policijski punkt na području Kupresa.
Granična policija - hapšenje - Foto: SRNA
Granična policija - hapšenjeFoto: SRNA

Utvrđeno je da je riječ o 13 državljana Kine i osam državljana Turske, koji borave u BiH na osnovu bezviznog režima.

Krijumčarenje je otkriveno juče prilikom nadzora granice na području Posušja kada je uočen vozač kombija "mercedes" kako ostavlja veći broj osoba afroazijskog porijekla u mjestu Topale, saopšteno je iz Granične policije.

Pripadnici Granične policije BiH su pokušali da zaustave vozilo, ali se vozač oglušio o naredbe i nastavio vožnju u pravcu Posušja, gdje ga je policija zaustavila, ali je on pobjegao prema Kupresu.

S ciljem zaustavljanja vozača na području Kupresa napravljen je punkt koji je vozač probio i tom prilikom izgubio kontrolu nad vozilom, te oštetio policijska vozila.

Policija je uhapsila vozača koji je krijumčario strane državljane.

Obaviješten je dežurni tužilac Tužilaštva BiH, prema čijoj će naredbi pripadnici Granične policije BiH ispitati državljanina BiH zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo krijumčarenje lica.

Strani državljani su prekršajno procesuirani u skladu sa Zakonom o strancima, a o svemu su obaviješteni i pripadnici Službe za poslove sa strancima BiH.