latinica  ћирилица
08/10/2024 |  10:41 | Autor: SRNA

Vučić: Ukoliko dobije sve garancije Srbija može ostvariti veliku dobit

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Hamburgu da će Srbija nastaviti da radi i da, ako joj budu garantovane sve mjere ekološke zaštite i zdravlje njenih ljudi, ne očekuje da glavni ton priče bude na rudarenju, već na cjelokupnom lancu vrijednosti, što znači ogromnu prednost i dobit za građane.
Aleksandar Vučić (Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić) -
Aleksandar Vučić (Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić)

- To su fabrike katoda, baterija i električnih automobila - rekao je Vučić nakon učešća na Hamburškoj konferenciji o održivosti.

On je dodao da je važno učešće Srbije u globalnim asocijacijama koje se bave naprednim tehnologijama i budućnošću.

Vučić je ukazao da u Africi više od 60 odsto ljudi ili nema struju, ili ima problema sa strujom.

- Vidite i strašne suše, kao ove godine, i probleme u Zambiji, na primjer. Nažalost, samo Srbija govori o tome, mnogi u regionu koji su u lošijoj situaciji od nas ćute. Oni ne vole da pričaju o tome, već da žive u balonima neistina. Јa dobro znam sa kakvim problemima ćemo se suočavati - izjavio je Vučić.

On je naglasio da se mora razmišljati i o modularnim nuklearnim reaktorima, kao i o infrastrukturi za električna vozila, koja će trošiti mnogo struje.

Vučić, koji iz Hamburga odlazi u Tivat, na ručak u okviru procesa Brdo-Brioni, rekao je da očekuje da će tamo biti zanimljivo.

- Vidim da je Srbija, i manje-više ja, glavni problem mnogima u Crnoj Gori. Ali je problem što neki koji misle da mogu da se iživljavaju na Srbiji svakodnevno, daju sebi za pravo da nam drže pridike kako se mi miješamo u njihove poslove - naveo je Vučić.

On je poručio da će dobiti odgovor na licu mjesta.

- To ću uraditi baš tamo, evo dolazim i u lice ću im saopštiti sve. Ne bojim se nikoga - naglasio je Vučić.