latinica  ћирилица
08/10/2024 |  13:32 ⇒ 13:32 | Autor: RTRS

Nova sezona VABA lige: Košarkašice Orlova dočekuju Celje (FOTO)

Košarkašice Orlova počinju novu sexonu u VABA ligi. U Banjaluci im gostuje ekipa Cinkarnd Celje, aktuelni šampion regionalnog takmičenja. U ekipu Orlova vratila se Dragana Domuzin.
KK "Orlovi" Banjaluka - Foto: Ustupljena fotografija
KK "Orlovi" BanjalukaFoto: Ustupljena fotografija

- Već na početku ovako težak protivnik. Poznajemo tu ekipu, svaka od nas je igrala protiv njih. Znamo šta nas čeka i spremne smo na to. Daćemo svoj maksimum da pokušamo da pobijedimo na domaćem terenu - rekla je Domuzin.

Utakmica Orlovi - Celje igra se u srijedu, od 18 časova u Sportskoj dvorani Obilićevo u Banjaluci.

Susret je humanitarnog karaktera, a sva prikupljena sredstva biće uplaćena za pomoć opštinama u FBiH, koje su pogođene poplavama.

KK "Orlovi" Banjaluka (Foto: Ustupljena fotografija)

Drago Karalić, šef stručnog štaba Orlova istakao je da je ekipa Celja ove sezone jedan od kandidata za najviši plasman u VABA ligi.

- Vidjeli smo i kroz prvo kolo njihove lige u Sloveniji i u regionalnoj ligi da je to jedan dobro uigran i kvalitetan tim. Agresivan prije svega u odbrani, preko koje pokušavaju da dođu do lakih poena. Na nama je prije svega da dođemo na utakmicu fokusirani, skoncentrisani, da ispoštujemo prije svega pripremu utakmice, da ne ulazimo s njima u igru preko cijelog terena, što njima odgovara i da ih svedemo na pozicionu igru. Takođe nam je plan da budemo čvrsti i ambiciozni u odbrani i imamo dobru tendenciju rasporeda u napadu - naveo je Karalić.

Treninzima se, nakon povrede u pripremnom periodu, priključila Hana Predojević.