latinica  ћирилица
08/10/2024 |  14:55 ⇒ 14:59 | Autor: SRNA

U srijedu oblačno s kišom, uz kratkotrajno razvedravanje

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ sutra će preovladavati pretežno oblačno vrijeme s kišom i temperaturom vazduha do 28 stepeni Celzijusovih.
Kiša - Foto: RTRS
KišaFoto: RTRS

Ujutro će biti pretežno oblačno s kišom, a u Hercegovini i sa pljuskovima praćenim grmljavinom i vjetrovito. Ponegdje u Hercegovini padavine će biti i obilnije, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Prije podne padavine će prestati u većini krajeva uz postepeno razvedravanje od zapada, dok se u Hercegovini i u nastavku dana očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme uz slabljenje padavina, koje će biti samo ponegdje, dok će vjetar biti u slabljenju.

U noći na četvrtak očekuje se novo naoblačenje od jugozapada u Krajini i Hercegovini.

Јutarnja temperatura vazduha iznosiće od 11 na istoku i jugoistoku do 16 u Krajini, na jugu do 20, u višim predjelima od sedam, a dnevna od 21 do 28, u višim predjelima od 17 Celzijusovih stepeni.

Danas u Srpskoj i FBiH sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost, a u kasnim večernjim časovima kiša se očekuje u zapadnim i sjeverozapadnim područjima, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.