latinica  ћирилица
08/10/2024 |  15:00 ⇒ 15:03 | Autor: SRNA

Petronijević: Zabrinuti smo zbog onog šta se dešava sa Karadžićem

Advokat Goran Petronijević rekao je Srni da su svi zabrinuti zbog ono što se dešava prvom predsjedniku Republike Srpske Karadžiću, koji služi zatvorsku kaznu u Velikoj Britaniji, i da se događaju čudne stvari oko njega.
Goran Petronijević - Foto: RTRS
Goran PetronijevićFoto: RTRS

Nakon što je Srna objavila da je Karadžić odvezen u bolnicu bez ikakvog objašnjenja, Petronijević je rekao da je zabrinut zbog toga šta se dešava.

- Gledaćemo da što pre saznamo detalje šta se događa. Јer sve stvari koje se tamo oko njega događaju su vrlo čudne, pa i ovo - rekao je Petronijević, koji je član tima odbrane Karadžića.

On je bio začuđen takvim ponašanjem prema Karadžiću.

- Svi smo kolektivno zabrinuti kada god se to dogodi. Mi znamo da mu je ozbiljno narušeno zdravlje. Svaka njihova aktivnost tamo... oni ne reaguju do zadnjeg trenutka - rekao je Petronijević.

Karadžić je smješten u zatvor na britanskom ostrvu Vajt gdje, nakon što je osuđen u Haškom tribunalu, izdržava doživotnu kaznu. Riječ je o zatvoru koji ima reputaciju jedne od najgorih zatvorskih ustanova u Velikoj Britaniji i ne ispunjava brojne uslove koji su predviđeni standardima u većini evropskih država.

Njegova kćerka Sonja Karadžić Јovičević rekla je danas Srni da je Karadžić odvezen u bolnicu bez ikakvog objašnjenja i prava da se javi porodici, te upozorila da u Britaniji prave alibi i čine nešto izuzetno sumnjivo.