latinica  ћирилица
08/10/2024 |  15:28 ⇒ 15:34 | Autor: TANЈUG

Milatović: Dok sam predsjednik Crne Gore slaću dobrosusjedske poruke

Crnogorskii predsjednik Јakov Milatović rekao da izjave svih lidera treba da budu odmjerene i primjerene, te da se baziraju na međusobnom uvažavanju i poštovanju kako bi ostvarili evropsku budućnost.
Јakov Milatović (Foto: EPA-EFE/VALDA KALNINA) -
Јakov Milatović (Foto: EPA-EFE/VALDA KALNINA)

Milatović je to rekao upitan da komentariše izjavu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića "da je Srbija glavna tema svih napada u Crnoj Gori" i da će Podgorici odgovoriti na licu mjesta "ono što zaslužuje".

- Јa tu izjavu nisam vidio, bili smo na sastanku. Vučić je bio pozvan da prisustvuje, to nije uradio, ali biće na radnom ručku. Srbija je aktivno učestovala u zajedničom izglasavanju rezolucije. Istina je, kao i ljepota u oku posmatača, a ja dok sam predsjednik slaću dobrosusjedske poruke. Smatram da moramo graditi mostove i pozvao bih sve lidere da stavimo fokus na izgradnju mostova. Mislim da je to odgovorna politika i ona koju građani očekuju - rekao je Milatović.

Milatović je rekao i da je crnogorska politika jasna, te da Crna Gora kao "uspješna priča mora biti naredna članica EU i to možemo uraditi 2028."

- Najveću podršku imamo od Slovenije i Hrvatske, a zajedno možemo biti primjer za ostale zemlje - rekao je Milatović.