latinica  ћирилица
08/10/2024 |  16:31 ⇒ 17:10 | Autor: TANЈUG

Vučić: Važno da u regionu razgovaramo i kada nismo saglasni o svim pitanjima

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je danas u Tivtu, gde se održava samit procesa Brdo-Brioni, imao priliku da razgovara sa svim gostima, sa izuzetkom predsejdnice privremenih prištinskih institucija Vljosom Osmani i naglasio da je važno da se u regionu razgovara i kada nismo saglasni o svim pitanjima.
Aleksandar Vučić (foto: TANJUG/ PREDSEDNIŠTVO SRBIJE) -
Aleksandar Vučić (foto: TANJUG/ PREDSEDNIŠTVO SRBIJE)

Vučić je zahvalio domaćinima na gostoprimstvu i izrazio uvejrenje da će proces Brdo Brioni nastaviti onako kako se do sada odvijao.

- Deklaracija je ranije utvrđena, dodat je samo ovaj paragraf o BiH i pomoći za poplavljena područja. Za nas je važno da saradnja u regionu bude za svakoga od nas da razgovaramo i kada smo saglasni po određenim pitanjima i kada nismo saglasni po određenim pitanjima - rekao je Vučić novinarima.

On je naveo da još nije utvrđeno ko će biti sljedeći domaćin procesa Brdo Brioni

- Vjerujem da ćemo u narednih mesec ili dva doneti odluku i po tom pitanju. Јoš jednom veliko hvala našim domaćinima ovdje u Crnoj Gori na gostoprimstvu - poručio je Vučić.

Dodao je da je u Tivtu izuzetno dobro organizovan skup i izrazio uverenje da će Srbija imati prilike u budućnosti da to gostoprimstvo uzvrati.

Vučić: Uskoro ću posjetiti Srbe u Crnoj Gori, nastavićemo da gradimo dobre odnose

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će uskoro otići u posjetu srpskom narodu u Crnoj Gori i istakao da će Srbija da nastavi da gradi dobre odnose sa tom državom, ali da u tim odnosima, kako je rekao, neće dozvoliti da bude džak za udarenje.

- Mi ćemo da nastavimo da gradimo dobre odnose, ali u tim dobrim odnosima mi nećemo da budemo džak za udaranje koje možete da mlatite kako stignete, a da vam niko nikada ništa ne odgovara - poručio je Vučić u Tivtu posle Samita procesa Brdo Brioni na pitanje novinara da prokomentariše to što je česta tema napada medija u Crnoj Gori.

Vučić je ponovio da Srbija nema nikakvih teritorijalnih pretenzija prema toj državi i dodao da je razlog što ga napadaju to što im nedostaju sopstvene teme i da neki misle da je to dovoljan razlog za napad na predsjednika Srbije ili napad na Srbiju.

- Šta je to Srbija ili iko iz Srbije činio protiv Crne Gore? Da li je Srbija uzela 14 odsto teritorije Crnoj Gori? Јe li glasala negde za to da se uzme 14 odsto teritorije Crnoj Gori? Koliko znam, nije. Јe li Srbija poštuje međunarodne pravne norme i sve rezolucije UN i Povelju UN? Poštuje. A da li Crna Gora poštuje? Pa što ne poštuje rezoluciju 1244? - zapitao je Vučić.