latinica  ћирилица
09/10/2024 |  09:31 ⇒ 11:13 | Autor: SRNA

Predsjednik Srpske pomogao radnicima komunalnog preduzeća u Drvaru

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik pružio je finansijsku pomoć Јavnom preduzeću Komunalac Drvar u iznosu od 20.000 KM, odnosno za 20 zaposlenih po 1.000 KM, izjavila je načelnica opštine Drvar Dušica Runić.
Palata Republike Srpske - Foto: RTRS
Palata Republike SrpskeFoto: RTRS

Runićeva je rekla da se obratila predsjedniku Republike Srpske za pomoć komunalnom preduzeću i da je u kratkom roku pomoć i stigla.

- Naše komunalno preduzeće je u veoma teškoj finansijskoj situaciji i od 2019. godine se, zajedno sa opštinom Drvar, bori da smanji milionska dugovanja prema Poreskoj upravi FBiH. Dug je smanjen, ali radnicima plate kasne po četiri mjeseca - rekla je Runićeva.

Ona je dodala da, bez obzira na sve probleme, zaposleni u Komunalcu rade profesionalno.

Runićeva je navela da je trenutno u Komunalcu zaposleno 20 radnika i da se taj broj nije povećao već više od pet godina.

- Ruku spasa pružila je Republika Srpska, predsjednik Dodik uputio je pomoć i podršku zaposlenima. Dvadeset radnika je dobilo po 1.000 KM - istakla je Runićeva za Srnu.

Ona je zahvalila predsjedniku Dodiku što pomaže Drvaru i izrazila nadu da će pomoć i podrška ovoj lokalnoj zajednici biti nastavljena i ubuduće.