latinica  ћирилица
09/10/2024 |  10:35 ⇒ 10:36 | Autor: SRNA

Košarac: Krajnje vrijeme da nalogodavci prekinu sramnu farsu u Sudu BiH

Više od godinu dana u Sudu BiH traje farsa i pseudopravni proces protiv predsjednika Srpske Milorada Dodika i iako svi argumenti dokazuju da je optužnica neodrživa, pravosuđe i dalje lovi u mutnom, pokušavajući da disciplinuje legitimno izabranog predsjednika Srpske, zbog toga što je svoj posao radio u skladu sa Ustavom i zakonom, a ne po volji neizabranog stranca, istakao je zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac.
Staša Košarac - Foto: RTRS
Staša KošaracFoto: RTRS

- Danas nas očekuje nastavak ove klasične namještaljke, pod dirigentskom palicom /Majkla/ Marfija i /Kristijana/ Šmita. Јasno nam je da je isključivi cilj ovog malignog dvojca obračun sa predsjednikom Dodikom koji je čuvar Republike Srpske i njenog ustavnog kapaciteta, a čije politike brane Ustav i slovo Dejtonskog sporazuma - naglasio je Košarac.

On je naveo da su Marfi i Šmit svojim (ne)djelima dokazali da se bore protiv dejtonskog koncepta BiH, zagovarajući neka druga, antisrpska rješenja, te da su zato i pokrenuli ovaj besmisleni politički progon, brutalno zloupotrebljavajući pravosuđe.

- Njihova misija je da sa političke scene uklone čovjeka iza čije politike stoji Republika Srpska i srpski narod. To je notorna glupost i gubljenje vremena - objavio je Košarac.

Šta o politikama predsjednika Dodika misle građani Republike Srpske, istakao je on, pokazali su protekli lokalni izbori i istorijski uspjeh SNSD-a na čelu sa predsjednikom Dodikom!

- Ponovo su građani Republike Srpske potvrdili da je Milorad Dodik njihov izbor i da imaju povjerenje u njegove politike očuvanja Srpske i dejtonskog koncepta, kao jedinog mogućeg za opstanak BiH. Takve politike Dodik i danas brani pred Sudom BiH. Urušavanje takvih politika siguran je put ka urušavanju BiH - ukazao je Košarac.

On je poručio da je krajnje vrijeme da nalogodavci to shvate i odmah prekinu sa ovom sramnom farsom u Sudu BiH!