latinica  ћирилица
09/10/2024 |  12:11 | Autor: SRNA

Šulić: Tvorci montiranog procesa svjesni da uzalud gube vrijeme

Član Glavnog odbora SNSD-a Denis Šulić smatra da su danas i tvorci montiranog procesa protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika svjesni toga da uzalud gube i vrijeme i energiju i da su rezultati njihovih aktivnosti samo rastuća podrška Dodiku i politici koju on zastupa.
Denis Šulić - Foto: RTRS
Denis ŠulićFoto: RTRS

- U prilog tome govore rezultati izbora na kojima je SNSD, ponovo, ostvario ubjedljivu pobjedu u gotovo svim lokalnim zajednicama u Srpskoj, iako su tvorci ove farse od suđenja očekivali da će samim procesom i ročištima u toku kampanje oslabiti i Milorada Dodika i SNSD – a postigli su upravo suprotno - izjavio je Šulić.

Prema njegovim riječima, krajnje je vrijeme da odustanu i prihvate činjenicu da Milorad Dodik ima podršku građana Republike Srpske, čije interese zastupa i brani, i da nijedan njihov proces ili podmetanje to ne mogu promijeniti.

- Nadam se da će i sami to shvatiti uskoro i obustaviti ovu farsu i prestati trovati javni prostor ovakvim temama - istakao je Šulić.

Nastavak suđenja predsjedniku Srpske i vršiocu dužnosti direktora Službenog glasnika Srpske zakazan je za danas u 13.00 časova.

Tužilaštvo BiH tereti predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora Službenog glasnika Srpske Miloša Lukića za "nepoštovanje odluka Kristijana Šmita" zbog čega se protiv njih vodi proces pred Sudom BiH.