latinica  ћирилица
09/10/2024 |  12:34 | Autor: TANЈUG

Vučić: Srbija i Mađarska primjer uspješne saradnje

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, nakon sastanka sa predsjednikom Narodne skupštine Mađarske Laslom Keverom, da se odnosi dvije zemlje temelje na bratskim vezama, međusobnom povjerenju i poštovanju, čime daju primjer uspješne saradnje i njegovanja tradicije komšijskih odnosa što je, kako dodaje, od velikog značaja za stabilnost i prosperitet regiona.
Aleksandar Vučić i Laslo Kever (foto: instagram.com/buducnostsrbijeav) -
Aleksandar Vučić i Laslo Kever (foto: instagram.com/buducnostsrbijeav)

Vučić ja na svom Instagram nalogu naveo da je predmet razgovora bilo jačanje bilateralne saradnje u različitim oblastima, a da je istaknut značaj zajedničkih projekata koji doprinose razvoju infrastrukture i unapređenju životnog standarda građana obje zemlje.

- Naglasili smo važnost parlamentarne saradnje između Srbije i Mađarske kao jedne od glavnih karika u jačanju zajedničkih interesa i koja ne samo da doprinosi razvoju naših sveukupnih odnosa, već i povećava stabilnost i bezbjednost cijelog ovog dijela Evrope - napisao je Vučić na Instagramu.

Dodao je da je istaknuta i međusobna briga o zajednicama u Srbiji i Mađarskoj, čija je uloga ključna za jačanje neraskidivih veza između dvije države.

- Istakao sam iskrenu posvećenost Srbije da nastavi još više da radi na zaštiti prava i očuvanja kulturnog identiteta Mađara u Srbiji - naveo je Vučić.

      View this post on Instagram

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)