latinica  ћирилица
09/10/2024 |  12:45 ⇒ 15:03 | Autor: RTRS

Kovačević: Narod u Srpskoj jedinstveno uz svog predsjednika (VIDEO)

Delegat Kluba Srba u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Radovan Kovačević izjavio je da je narod u Republici Srpskoj na lokalnim izborima pokazao svima koji žele da prijete, sankcionišu i sude, da jedinstveno stoji uz predsjednika Srpske Milorada Dodika.
Radovan Kovačević - Foto: RTRS
Radovan KovačevićFoto: RTRS

Kovačević je uoči današnjeg ročišta predsjedniku Srpske rekao da Sud BiH vodi proces, ali da je narod Republike Srpske u nedjelju "izrekao presudu na najjedinstveniji način".

- Ovo je bila najubjedljivija pobjeda na lokalnim izborima ikada. To je, na prvom mjestu, bila pobjeda Dodika, ali onda i cijele naše organizacije - rekao je Kovačević.

On je istakao da je na lokalnim izborima viđeno da su ljudi u Republici Srpskoj jedinstveno stali uz svog predsjednika i pokazali svima koji žele da prijete, sankcionišu i sude da Dodiku kao predsjedniku Republike "sudi isključivo njegov narod, a njegov narod stoji uz njega".

Pred Sudom BiH danas će biti nastavljeno suđenje predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i vršiocu dužnosti direktora Službenog glasnika Srpske Milošu Lukiću, Lukića zbog, kako se navodi u optužnici Tužilaštva BiH, nepoštovanja odluka Kristijana Šmita.