latinica  ћирилица
09/10/2024 |  13:21 | Autor: SRNA

Kojić: Vratiti se u okvire prava i prekinuti proces

Poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Milorad Kojić izjavio je da se farsa od suđenja predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku u Sudu BiH mora prekinuti jer proces nije zasnovan na zakonitosti i Ustavu.
Milorad Kojić - Foto: RTRS
Milorad KojićFoto: RTRS

- Danas je nastavak farse koja je kreirana izvan zidina ovog suda, a koju Sud BiH sprovodi. Sve ono što je kreirano izvan Suda znači da se radi o određenim politikama koje hoće da uruše dignitet Republike Srpske i cjelokupnog srpskog naroda u BiH - rekao je Kojić.

On je naglasio da proces ima jedan jedini cilj, a to je da devastira Ustav i zakone Republike Srpske.

Prema njegovim riječima, predsjednik Republike Srpske kojem se sudi je ustvari sprovodio samo svoju ustavnu obavezu, ne nadležnost, kao što je i direktor Službenog glasnika vršio svoju zakonsku obavezu.

On smatra da sve ono što se pokušava u BiH uraditi jeste pravljenje prazne ljušture od Republike Srpske i samim tim stavljanje srpskog naroda u BiH na marginu.

Kojić je podsjetio da su zakoni nametani od onih koji na to nemaju pravo, jer je jedino za to nadležna Parlamentarna skupština.

- Treba se izaći iz okvira bošnjačkih političkih kalkulacija, zajedno sa predstavnicima međunarodne zajednice i vratiti se u okvir prava. Kada se sve vrati u okvire prava ni sudski proces ne treba da se odvija i treba da bude prekinut - naveo je Kojić.