latinica  ћирилица
09/10/2024 |  20:52 ⇒ 20:55 | Autor: Agencije

Objavljen prvi trejler filma o Bobu Dilanu (VIDEO)

Objavljen je prvi trejler biografskog filma o legendarnom Bobu Dilanu pod nazivom "A Complete Unknown", u režiji DŽejmsa Mengolda.
Bob Dilan (Foto: EPA-EFE/DOMENECH CASTELLO) -
Bob Dilan (Foto: EPA-EFE/DOMENECH CASTELLO)

Fokus na početku karijere

Radnja filma prati život slavnog muzičara, ujedno i dobitnika Nobelove nagrade za književnost, a glavnu ulogu igra Timoti Šalame koji je u ovom ostvarenju gotovo neprepoznatljiv.

Fokus je na početku Dilanove karijere i njegovo pojavljivanje na njujorškoj folk muzičkoj sceni tokom 1960-ih godina. Muzičar je reditelju lično pomagao oko scenarija i ustupio brojne bilješke i materijal.

Šalame sam pjeva

Ono što je posebno zanimljivo je to da Šalame sam pjeva u filmu.

- Nećete dobiti lažno predstavljanje, već ćemo udahnuti novi život tom glasu koji tako dobro poznajemo. Ljudi u trejlerima, tizerima ili na fotografijama neće to moći da vide, ali način na koji raste ovaj lik je po mom mišljenju pravi čin glume - izjavio je Mengold.

Inače, Benedikt Kamberbač je trebao da igra muzičara i aktivistu Pita Sigera, koji je pomagao Dilanu da se probije u muzičkom svijetu, ali je odustao od projekta jer je imao pretrpan raspored. Umjesto njega, ulogu je preuzeo Edvard Norton.

Film u svjetske bioskope stiže 25. decembra, prenosi 24 Sedam.