latinica  ћирилица
10/10/2024 |  10:18 ⇒ 10:18 | Autor: RTRS

Atos banka i MUP Srpske organizovali radionicu o rizicima prevara u platnom prometu

Atos banka i Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske nastavljaju sa svojim zajedničkim aktivnostima u toku ove godine, te su tako realizovali još jednu zajedničku radionicu u nizu.
Atos banka - Foto: Ustupljena fotografija
Atos bankaFoto: Ustupljena fotografija

Naime, Atos banka je u saradnji sa MUP-om Srpske organizovala za svoje zaposlene zajedničku radionicu pod nazivom "Rizici prevara u platnom prometu", koja je održana u prostorijama Banke.

Cilj ove radionice je pružiti zaposlenima širu sliku o vrstama prevara u platnom prometu i najčešćim oblicima prevara. Јedinica za visokotehnološki kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova je kroz primjere iz prakse učesnike upoznala sa problematikom prevara, kao sa strategijama za prepoznavanje i smanjenje posljedica po klijente i samu Banku.

Ova radionica predstavlja značajan korak ka jačanju svijesti o rizicima u platnom prometu i pružanju potrebnih znanja za efikasno suočavanje s prevarama.

Zajedničke aktivnostii MUP-a i Atos banke u ovoj godini su efikasne, te su ispunile ishode planiranih aktivnosti, a koje se kratko mogu označiti sa poboljšanjem saradnje kroz javno – privatno partnerstvo, poboljšanje komunikacije, prevencija i razmjena najbolje prakse i iskustava.