latinica  ћирилица
10/10/2024 |  10:22 ⇒ 10:22 | Autor: RTRS

Patrijarh Porfirije posjetio manastir u Miltonu

Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije posjetio je manastir Svetog Preobraženja Gospodnjeg u Miltonu, te uručio Orden Svetog Save drugog stepena Željku Prici, velikom dobrotvoru Srpske pravoslavne crkve /SPC/ i ovog manastira, koji je prije tri decenije osveštao blaženopočivši patrijarh srpski Pavle.
Patrijarh Porfirije posjetio manastir u Miltonu - Foto: Ustupljena fotografija
Patrijarh Porfirije posjetio manastir u MiltonuFoto: Ustupljena fotografija

Patrijarha Porfirija dočekao je mitropolit kanadski Mitrofan sa sveštenstvom Eparhije kanadske i vjernim narodom, saopštila je Informativna služba Srpske pravoslavne crkve.

Obilaskom manastira Milton patrijarh Porfirije završio je šestodnevnu posjetu Eparhiji kanadskoj, koju je počeo u petak, 4. oktobra, u Crkvi Svete Trojice u Montrealu.

Manastir Milton je prvi srpski manastir na prostoru Kanade, a krase ga freske Hrista Pantokratora, Preobraženja Gospodnjeg i Ulaska Hristovog u Јerusalim.

U manastiru su i kivoti sa česticama moštiju svetih Vasilija Velikog, Ignatija Bogonosca, Atanasije Velikog, Polikarpa Smirnskog, Irine, Pantelejmona, Haralampija, Nektarija Eginskog i Nektarija Optinskog.