latinica  ћирилица
10/10/2024 |  11:12 ⇒ 13:15 | Autor: RTRS

Protest u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice zbog hapšenja lidera Srpske demokratije (FOTO/VIDEO)

Ispred policijske stanice u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice održavan je protest zbog hapšenja lidera Srpske demokratije Aleksandra Arsenijevića, a okupljeni zahtijevaju njegovo oslobađanje.
Protest na Kosmetu (Foto: TANJUG/ STR) -
Protest na Kosmetu (Foto: TANJUG/ STR)

Na protestu se okupio veliki broj građana, među kojima i članovi Srpske demokratije, predsjednik i potpredsjednik Srpske liste Zlatan Elek i Dragiša Milović, kao i predsjednik Privremenog organa Kosovska Mitrovica Ivan Zaporožac.

Okupljeni nezadovoljstvo iskazuju duvanjem u pištaljke, a istaknuti su transparenti "Da li je Evropska unija zabrinuta?" i "Od demokratije tvoje plava sam ja".

Lider Srpske demokratije Aleksandar Arsenijević ponovo je uhapšen u srijedu u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice i određen mu je pritvor do 48 sati, nakon što je duvanjem u pištaljku izrazio nezadovoljstvo zbog prisustva nelegitimno izabranog gradonačelnika Erdena Atića, saopštila je Srpska demokratija.

Arsenijević je i ranije nekoliko puta hapšen jer je na isti način izražavao nezadovoljstvo zbog prisustva lokalnih albanskih predstavnika, ali mu je sada prvi put određen pritvor.