latinica  ћирилица
10/10/2024 |  14:03 ⇒ 15:34 | Autor: RTRS

Kovačević: Srpskog delegata može da izabere samo Narodna skupština Srpske (VIDEO)

Delegat u Domu naroda u Parlamentarnoj skupštini BiH Radovan Kovačević istakao je danas da srpskog delegata u ovom domu može da izabere samo Narodna skupština Republike Srpske i naglasio da postoje pokušaji da se formira još jedan klub koji se bira iz "kinder jajeta".
Radovan Kovačević - Foto: RTRS
Radovan KovačevićFoto: RTRS

- Moram da vas podsjetim da u ovom domu postoji pet delegata iz Kluba Hrvata koje je izabrao Parlament FBiH, kao i pet delegata u Klubu Bošnjaka koji je izabrao isti parlament, ali postoji i pet delegata u Klubu Srba koje je izabrala Narodna skupština Republike Srpske i koje niko drugi ne može da izabere - rekao je Kovačević.

Očigledno je, upozorava on, da postoji pokušaj da se formira još jedan klub koji se bira iz "kinder jajeta".

- A da bi neko bio izabran iz tog jajeta, onda mora da ima i takve kolege, to bi onda mogli da budu, na primjer, Asteriks i Obeliks, Maša i Medo i Nenad Vuković kao peti delegat takvog kluba iz Kinder jajeta - kazao je Kovačević.

On je istakao da su delegati iz reda SNSD-a nakon što je završena sjednica i iscrpljene sve tačke dnevnog reda, izašli iz sale, a Vuković je nakon toga, bez kvoruma položio zakletvu.

KOVAČEVIĆ: SNSD DOKAZAO DA ЈE NAЈЈAČA STRANKA NE SAMO U SRPSKOЈ VEĆ I U BiH

Činjenica koja je razočarala mnoge u Federaciji BiH jeste da su SNSD i njen lider Milorad Dodik na proteklim lokalnim izborima pokazali i dokazali da je ubjedljivo najjača politička partija, ne samo u Republici Srpskoj već u cijeloj BiH, izjavio je Kovačević, koji je i portparol SNSD-a.

Kovačević je rekao novinarima da je SNSD apsolutni pobjednik izbora sa najviše osvojenih glasova u 47 lokalnih zajednica sa svojim koalicionim partnerima, te u 51 lokalnoj zajednici od 63 u Republici Srpskoj.

- Kad su shvatili da narod u Republici Srpskoj potpuno jedinstveno stoji uz Dodika i SNSD, onda su počeli sa novim metodama pritiska - rekao je Kovačević i podsjetio na jučerašnju farsu na suđenja Dodiku na Sudu BiH.

Prema njegovim riječima, na tom smiješnom i skaradnom suđenju potpuno se promijenilo ponašanje sudije Sene Uzunović.