latinica  ћирилица
10/10/2024 |  16:35 ⇒ 18:29 | Autor: RTRS

Kovačević: Bošnjaci od marta opstruišu Dom naroda, Amerikanci tek sad reaguju (VIDEO)

Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH ne funkcioniše normalno još od marta, zbog blokade bošnjačkih delegata, a Ambasada SAD u BiH to je osudila tek nakon osam mjeseci, izjavio je danas srpski delegat Radovan Kovačević i istakao da je zanimljivo da je gotovo istovremeno sigla i reakcija Elmedina Konakovića, predsjednika NiP-a.
Radovan Kovačević - Foto: RTRS
Radovan KovačevićFoto: RTRS

Kovačević je upitao Ambasadu SAD u BiH, koja je tek juče osudila blokadu bošnjačkih delegata, gdje su do sada bili i kako nisu primijetili da Parlamentarna skupština BiH ne može da radi i ispunjava svoje zadatke.

On je istakao da se Ambasada SAD u BiH za punih osam mjeseci nije oglasila nijednom iako je u javnosti nebrojeno puta komentarisano da je nevjerovatno da je potpuno zaustavljen rad Doma naroda Parlamentarne skupštine.

Kovačević je naveo da se bošnjački delegati do danas nisu vratili i da je zanimljivo da je, nakon osam mjeseci blokade, stigla i reakcija Elmedina Konakovića, predsjednika NiP-a, koji je rekao da sa tom blokadom ne treba nastaviti, te da treba mudrije postupiti.

- Naravno, to je bilo legitimno pravo delegata iz Kluba Bošnjaka, oni su to svoje pravo koristili. Imali smo blokiran Dom naroda osam mjeseci i tek poslije tih osam mjeseci dobili smo reakciju jednog od lidera stranaka koji su isto tako učestvovali u blokadi, a to je Konaković - rekao je Kovačević.