latinica  ћирилица
10/10/2024 |  17:50 | Autor: TANЈUG

Petrović ostaje selektor Brazila do 2028. godine

Hrvatski trener Aleksandar Petrović ostaje selektor košarkaša Brazila do 2028. godine, saopštio je danas Košarkaški savez južnoameričke države.
Aleksandar Petrović (Foto:EPA-EFE/TOMS KALNINS) -
Aleksandar Petrović (Foto:EPA-EFE/TOMS KALNINS)

Kako je saopšteno, 65-godišnji Hrvat će predvoditi Brazil do kraja narednog olimpijskog ciklusa, koji se završava u ljeto 2028. godine kad se u Los Anđelesu održavaju naredne Olimpijske igre.

- Poslije predolimpijske titule u Letoniji, i sedmog mjesta na Olimpijskim igrama, Aleksandar Petrović nastavlja kao trener muške reprezentacije Brazila. Pored hrvatskog stručnjaka, za ciklus "LA 2028" ostaje na okupu cijeli njegov tim pomoćnih trenera - saopštio je KS Brazila.

Hrvat je kroz kvalifikacije predvodio Brazil do plasmana na Olimpijske igre u Parizu, gdje je njegova reprezentacija stigla do četvrtfinala, kad je bolja bila selekcija SAD - 122:87. Brazil u novembru i februaru čeka nastavak Amerikupa, a u grupnoj fazi "selesao" će igrati protiv Urugvaja, Paname i Paragvaja.

Petrović je u bogatoj trenerskoj karijeri između ostalih vodio kao selektor Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu, a kao trener litvanski Ritas i hrvatske klubove Zadar, Cedevitu Zagreb i Cibonu.