latinica  ћирилица
10/10/2024 |  18:45 ⇒ 18:45 | Autor: TANЈUG

Đoković Nadalu: Inspirisao si milione djece da počnu da igraju tenis, dolazim u Malagu

Srpski teniser Novak Đoković oglasio se iz Šangaja porukom na Instagramu u kojoj je rekao da je Rafael Nadal "inspirisao milione djece da počnu da igraju tenis" i poručio da će doći u Malagu na oproštaj Španca od karijere.
Novak Đoković i Rafael Nadal (foto: EPA-EFE/FRANCK ROBICHON) -
Novak Đoković i Rafael Nadal (foto: EPA-EFE/FRANCK ROBICHON)

Nadal, 22-struki grend slem šampion, saopštio je danas da će poslednji put u karijeri igrati u novembru, u finalu Dejvis kupa u Malagi koje počinje 19. novembra mečom između Španije i Holandije.

- Rafa, jedan post nije dovoljan da iskažem poštovanje koje gajim prema tebi i onome što si učinio za naš sport. Inspirisao si milione djece da počnu da igraju tenis i mislim da je to vjerovatno najveće dostignuće koje svako može da poželi. Tvoja upornost, posvećenost, borbeni duh će se učiti decenijama - počeo je Đoković poruku na Instagramu.

      View this post on Instagram

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole)

Zatim je Đoković istakao da će Nadalovo nasljeđe živjeti zauvijek.

- Samo ti znaš šta si morao da pretrpiš da bi postao ikona tenisa i sporta uopšte. Hvala ti što si me toliko puta gurnuo do granice u našem rivalstvu koje je najviše uticalo na mene kao igrača. Tvoja strast za predstavljanjem Španije je uvek bila izuzetna. Želim ti najbolji mogući oproštaj u Malagi sa Dejvis kup timom Španije. Biću tamo lično da odam poštovanje tvojoj zvjezdanoj karijeri - napisao je osvajač 24 grend slem pehara koji sutra oko podne po srpskom vremenu igra četvrtfinalni meč mastersa u Šangaju protiv Čeha Јakuba Menšika.