latinica  ћирилица
11/10/2024 |  09:15 ⇒ 09:16 | Autor: RTRS

Atos bank podržala predavanje za mlade povodom Svjetskog dana mentalnog zdravlja

U okviru obilježavanja Svjetskog dana mentalnog zdravlja, koji se svake godine održava 10. oktobra, Atos bank je podržala predavanje za mlade, koje je organizovao Rotarakt klub Banjaluka.
Atos banka - Foto: Ustupljena fotografija
Atos bankaFoto: Ustupljena fotografija

Predavanje je održano na Prirodno matematičkom klubu u Banjaluci, i okupilo je brojne mlade ljude, a tokom predavanja mladi su imali priliku da čuju praktične savjete o važnosti brige o mentalnom zdravlju, strategijama prevencije i načinima kako potražiti pomoć.

Ovo edukativno predavanje je držala psihološkinja Irena Đumić Јurić Marjanović, koja je mladima pričala o važnosti ove teme.

- Zadovoljstvo nam je što je Atos bank dio ovako važne inicijative, jer mentalno zdravlje je tema koja definitivno zahtjeva veću pažnju, posebno među mladima. S obzirom da je društvena odgovornost jedno od osnovnih načela naše Banke, i važan dio korporativne kulture smatramo da kroz ovakvu vrstu podrške stvaramo bolje i naprednije okruženje za našu lokalnu zajednicu. Ovo je sigurno važan korak ka podizanju svijesti o mentalnom zdravlju, a Atos bank će i dalje nastaviti da podržava slične inicijative i na taj način doprinosi poboljšanju kvaliteta života mladih - izjavili su ovim povodom iz Službe marketinga i komunikacija Atos banke.

Iz Rotarakt kluba su se zahvalili na angažovanju u promociji mentalnog zdravlja i na podršci prilikom organizacije ovog događaja.