latinica  ћирилица
11/10/2024 |  13:00 | Autor: RTRS

Žižović pred Velež: Zadržati pobjednički mentalitet

Fudbaleri Borca dočekaće sastav Veleža u zaostalom susretu prvog kola Premijer lige BiH.
FK Borac, konferencija za novinare - Foto: RTRS
FK Borac, konferencija za novinareFoto: RTRS

Utakmica na Gradskom stadionu u Banjaluci igra se sutra sa početkom od 18 časova.

- Poslije jako dobre utakmice protiv Panatinaikosa i pobjede u Prijedoru bitno je da zadržimo pobjednički mentalitet - poručio je trener Borca Mladen Žižović.

On je izrazio saučešće porodicama nastradalih u stravičnim poplavama koje su zadesile nekoliko hercegovačkih opština.

- Poslije ovih katastrofalnih poplava koje su zadesile Bosnu i Hercegovinu želim u svoje lično ime i u ime kluba da izrazim saučešće porodicama nastradalih. Fudbalski klub se takođe oglasio i zaista nam je žao zbog svega što se desilo - rekao je Žižović.

On neće moći da računa na nekoliko prvotimaca koji imaju reprezentativne obaveze, a to su Enver Kulašin, Damjan Šiškovski, Marko Vukčević, Јurih Karolina, kao i Stefana Marčetića, Pavla Đajića, te Јusufa Terzića i Nedima Keranovića.

- U ovom momentu imamo određenih problema, ali imamo dovoljan broj kvalitetnih igrača da odgovore ovom zadatku. Velež dolazi poslije niza svojih problema, nakon lošeg otvaranja sezone u kojem su promijenili nekoliko trenera, imali su nekoliko negativnih rezultata u Evropi, nisu startovali kako su željeli u prvenstvu. Sigurno su motivisani, ali i sve ostale ekipe ove sezone igraju vrlo motivisano protiv Borca s razlogom, jer mi na dobar način predstavljamo bh. fudbal u Evropi i nadam se da ćemo takao i nastaviti - naveo je Žižović.

Trener Borca je istakao da će danas vidjeti u kakvom je stanju sa igračkim kadrom.

- Imamo nekoliko rovitih igrača, pored odsutnih momaka koji su sa reprezentacijama, kao i Vukovića koji je duže povrijeđen. Ali imamo 27-28 igrača na raspolaganju, svi oni zaslužuju da budu dio tima, nema tu nekog pretjeranog "kukanja". Momci koji izađu na teren će tražiti pobjedu koja nam itekako treba da uhvatimo poptuni priključak sa samim vrhom tabele. Imamo par zaostalih utakmica i nadam se da ćemo u njima skupiti bodove da se priključimo ravnopravno u borbu za titulu. Ove godine to će biti malo teže s obzirom da igramo na više frontova, ali mi ne odustajemo od svojih ciljeva - kazao je Žižović.