latinica  ћирилица
11/10/2024 |  13:08 ⇒ 14:10 | Autor: SRNA

Tegeltija: Odbacivanje zahtjeva za izuzeće Uzunovićeve dodatni dokaz cirkusijade Suda BiH

Odluka Krivičnog vijeća Suda BiH da odbaci zahtjev za izuzeće sudije Sene Uzunović iz predmeta protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora Službenog glasnika Miloša Lukića, samo je dodatni dokaz cirkusijade zvane Sud BiH, rekao je pravnik Milan Tegeltija.
Milan Tegeltija - Foto: RTRS
Milan TegeltijaFoto: RTRS

Tegeltija je napomenuo da je izuzeće zatraženo u situaciji kada je Uzunovićeva očigledno i jasno pokazala lični stav, animozitet i netrpeljivost prema Dodiku.

On je rekao da bi u svakom sudskom sistemu ponašanje sudije kao što je to bilo ponašanje Uzunovićeve tokom posljednjeg glavnog pretresa značilo njegovu diskvalifikaciju u postupku, što nije slučaj u Sudu BiH.

- Sudu BiH se još jednom pokazuje kao politička marioneta i kao takav ne može da obezbijedi zakonit, nepristrasan i fer postupak prema predsjedniku Republike Srpske - dodao je Tegeltija.

Tegeltija je zaključio da je Sud BiH ovakvom odlukom pokazao da ga uopšte ne interesuje čak ni privid nepristrasnosti i zakonitosti i da je tu samo da pravi svoju projektnu političku ulogu usmjerenu protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika kao mete takvog političkog projekta.

Krivično vijeće Suda BiH nije prihvatilo zahtjev odbrane predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika za izuzeće sudije Sene Uzunović, rečeno je u Sudu BiH.